Knabbelen aan The Big Apple

Het is niet de bedoeling om hier een reisverslagje te pennen, maar toch even meegeven dat Airbnb een ontdekking is. Eerste keer dat ik het gebruik en meteen een flinke meevaller. Sympathiek onderdak gevonden aan een betaalbare prijs in een van de hipste upcoming wijken van New York (Bushwick, grenzend aan Williamsburg, beide in het noorden van Brooklyn). Het persoonlijk contact en de lokale tips zijn bovendien mooi meegenomen.

(Airbnb doet me overigens denken aan Uber, en hoe ook die de gevestigde belangen ondergraaft. Benieuwd hoe die andere topsite, Booking.com, hier op termijn mee zal omgaan.)

2014-06-10 17.25.11Geen seminarieverslag ook, maar wel een foto die iets (of beter gezegd ‘iemand’) te maken heeft met het Columbia-programma dat ik hier in New York heb doorlopen. Er zat veel fijn volk in de groep, maar zoals altijd is bij de ene de klik groter dan bij de andere.

Ik kon het bijvoorbeeld uitstekend vinden met Le Monde-journaliste Nicole Vulser. Niet alleen een bijzonder bezige bij, maar ook een zeer interessante dame en boven alles heel fijn gezelschap. We hebben onder meer een fantastische wandeling gemaakt door Tribeca, Meatpacking District, Soho, Little Italy, Chinatown,…

In een van die hippe wijken zijn we een knappe (en verdorie zelfs nog betaalbare) designwinkel tegengekomen die (nog) niet in Europa te vinden is. Hou de naam Fab maar in de gaten. Op de foto zit Nicole in een van hun leuke zeteltjes.

40sDeze New York-post beëindig ik graag met een streepje literatuur. Mijn favoriete weekblad The Economist was onlangs bijzonder positief over The New Yorker Book of the 40s: Story of a Decade. Dus ben ik vorige week maar een Barnes & Noble binnengelopen om er eentje op de kop te tikken.

Echt heerlijke lectuur. Jammer genoeg heb ik nog niet de tijd gehad om er stevig mijn tanden in te zetten, maar ik kijk er echt naar uit om verder te lezen. Hier in elk geval al een heel mooi stukje:

Eglée and Henri were both about sixty years old. For thirty-five years Henri had pretended to like trade in order to hold his wife’s respect, and Eglée had pretended to loathe trade in order to hold Henri’s affection. Neither had succeeded in deceiving the other. He brooded, she scolded, he drank a little, they quarreled incessantly, and they loved each other more than any two people I have ever known.

De mooiste boekentitel die ik deze week ben tegengekomen is evenwel deze.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s