Reisadvies voor de wildernis — niet nieten

In de jongste editie van het wetenschappelijk tijdschrift Wilderness & Environmental Medicine staat een artikel dat goed van pas komt voor wie van plan is zijn vakantie in de wildernis door te brengen:

Camping is a popular holiday choice for families during the summer season, but our temporary outdoor living may increase chances of injuries and wounds. These guidelines provide basic advice on wound management in the wilderness. Key advice includes: grossly contaminated wounds should be left open and packed with wet to dry dressings; foreign debris should be removed, although not if there is further risk to the wound; wounds should be irrigated early with drinking water – no additive should be added to the irrigation fluid or applied to the wound; wounds should be closed within 10 hours of impact.

Volledig artikel – met alle adviezen – is alhier te verkrijgen. Toch een specifieke tip voor wie er na zijn reis nog presentabel wil uitzien:

Wound closure should always be performed with attention to cosmetic outcome. In areas of high visibility, such as the face, closure should be performed, when possible, with tissue adhesive, surgical tape, or fine sutures. Staples should never be used in these areas.

Wie zich afvraagt waarom er een luiaard bij deze post staat… dit is de reden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s