Business Cat — een zakenkater voor het zakenkatern

De beste cartoon die ik in lange tijd gezien heb, is The Adventures of Business Cat. De man achter de zakenkater heet Tom Fonder. Die omschrijft zijn creatuur zelf als volgt:

CEO. Business maverick. Cat.
A shrewd businessman and hard-hitting executive, Business Cat is not afraid to milk the corporate cash cow for his taste of the big-time. He pushes the envelope with his integrated approach, maximising leverage, downsizing, rightsizing and other business things. In his free-time, Business Cat enjoys relaxing on a 16-karat gold yacht and receiving belly scratches from high-end escorts.

Hieronder twee van mijn favorieten (met toestemming overgenomen, op Tom’s website zijn er meer te vinden). Hoe leuk zou het zijn, mocht De Tijd of Het Financieele Dagblad er wekelijks of zo eentje van zou publiceren (hint hint)?

Ik mailde Tom alvast eens om te vragen of hij het zou zien zitten om met Business Cat in een krant of tijdschrift te belanden. Dit is zijn antwoord:

‘Een dagelijkse Business Cat is op dit moment geen optie. Ik wil genoeg tijd hebben om er voor te zorgen dat elke strip goed is, en het ook fris blijft. Misschien dat ik op termijn wel eens nadenk over een wekelijkse publicatie. Het zou in elk geval fantastisch zijn om Business Cat op papier te zien verschijnen.’

There you go. Kranten- en tijdschriftenbobo’s: jullie moesten de mens al gemaild hebben.

Earnedit

 

Photocopier

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s