A Fistful of Tax Dollars

In de jongste editie van het tweemaandelijks cultuurtijdschrift rekto:verso staat een bijdrage van mij over de taxshelter. Die fiscale gunstmaatregel voor de audiovisuele sector is recentelijk hervormd na kritiek dat ze te gul was voor de verkeerde partijen. Maar is het ook een verbetering?

Die analyse valt hier integraal te lezen.

De titel is overigens een verwijzing naar het eerste deel van de beroemde Dollars-trilogie van Sergio Leone, A Fistful of Dollars (1964). De andere twee spaghettiwesterns uit die reeks zijn For a Few Dollars More (1965) en The Good, the Bad and the Ugly (1966)).

Met Clint Eastwood natuurlijk. Danger fits him like a tight black glove…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s